Oavgjord revansch: "Lite besviken men vi blickar framåt"

En poäng är ändå en poäng och nu laddar laget inför nästa match. - Foto: Tilda Eriksson

IK Uppsala Fotboll, och förra tränaren, gjorde visit på Gröndals IP.

delningar

Förra gången IFK Kalmar mötte IK Uppsala Fotboll blev resultatet 2-1. Under lördagen möttes lagen återigen på Gröndals IP och det var ett taggat IFK Kalmar, fast beslutna om att vinna, som klev in på planen.

– Första halvlek spelar vi väldigt fin fotboll. I andra faller vi ner lite och vi låter Uppsala komma in i matchen mer, vilket är tråkigt. Trots att vi spelar bättre lyckas de göra mål. Dock hinner vi göra vårt första mål innan paus, säger spelaren Emma Jones.

Matchen var speciell för Kalmarlaget, eftersom förre tränaren Jonas Walfridsson numera är tränare för Uppsala. Enligt Emma Jones var detta dock inte något som påverkade spelet.

– Man försökte att inte tänka på det utan vi spelar vårt spel. Vi vill äga boll och det tycker jag att vi gör i första halvlek.

Extra roligt tycker Jones det är att Amanda Fredriksson fick komma tillbaka och sätta det mål som gjorde att IFK återigen övertog ledningen i andra halvlek. Tyvärr dröjde det inte många minuter innan IK Uppsala fick en straff, som de satte.

– Jag är lite besviken men vi blickar framåt, en poäng är ändå en poäng. Nu har vi några dagar på oss att analysera matchen och fokusera på nästa. Man får inte negga ihop för mycket, säger Emma Jones.

Nästa match spelas den 6 juli. Då möter man Lidköpings FK i en bortamatch. De båda lagen ligger på samma poäng i tabellen och därför är det viktigt att ta tre poäng.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar