Laddar

Ödesmatch väntar – då gör 47-årig legendar comeback

"Några byten ska man väl orka med", säger den forne måltjuven.

delningar

Slätafly Flyers slirar i innebandyns division 2. Inför kvällens viktiga match mot bottenkollegan Carlshamns IBK lyfter man in legendaren Jonas ”Osa” Carlsson i laget.

– Det är lite dåligt med folk på grund av skador och grejer. Jag tror inte det blir så mycket speltid men om det behövs någon som petar in bollen i slutet kanske man får chansen, säger Carlsson, som under säsongen har spelat 13 matcher i föreningens division 3-lag.

– Där har jag ändå gjort 30 poäng, men det är klart att det är ett helt annat tempo här. Men några byten ska man väl orka med.

Carlsson fyller 48 senare i år har under de senaste decennierna gjort mängder med matcher, både som spelare och tränare, för Torsås-lagen Slätafly och Södra Kärr. 

Säsongen 95/96 vann Carlsson poängligan i landets högsta serie när han noterade för 32 mål och 21 assist.

– Det är fortfarande roligt att spela innebandy, annars hade man inte hållit på. Sedan är brorsan (Ola Carlsson, 17 år yngre) med. Det kan bli sista matchen vi spelar ihop, säger Osa.

Hur slutar matchen? – Vi dansar runddans med dem och vinner med 8–3. Men vi får se upp, det är seriens bästa kontringslag, avslutar Osa.

 

Relaterade artiklar