Laddar

Officiellt: Måns Söderqvist klar för Hammarby: ”Behövde ett miljöombyte”

Klart: Måns Söderqvist byter Kalmar FF mot Hammarby. "Jag behövde ett miljöombyte", säger den 21-årige forwarden.

delningar

Tidigare i morse skrev 24Kalmar.se att Måns Söderqvist var nära en övergång till Hammarby. Nu är läkarundersökningen klar och treårskontraktet påskrivet.

Forwarden lämnar Kalmar FF för den allsvenska konkurrenten.

– Jag kände att jag behövde ett miljöombyte, säger Måns Söderqvist till 24Kalmar.se.

Känslan? – Det är många som har undrat var jag ska spela nästa säsong så det känns nästan som en lättnad nu. Jag har utvecklats för varje säsong i Kalmar och jag är otroligt tacksam för tiden där men jag känner som sagt var att jag behöver ett miljöombyte, jag behöver något nytt. Jag tror att det är bra att komma ifrån tryggheten där hemma och få utvecklas både som spelare och människa, säger Måns Söderqvist.

Hur länge har du vetat om Hammarbys intresse? – Några månader. Jag fick en bra magkänsla direkt. Hammarby är en storklubb.

Måns Söderqvist återförenas nu med tränaren Nanne Bergstrand och mittfältaren Erik Israelsson.

– Jag har pratat en hel del med Nanne och att han tror på mig betyder förstås jättemycket, det vägde över till Hammarbys fördel. Han bygger vidare på det han jobbade med i KFF och Hammarbys spelsätt tilltalar mig. Hammarby praktiserar ett passningsspel i högt tempo som jag hoppas ska gynna mig, säger Måns Söderqvist.

Hur mycket har Erik tjatat på dig? – Haha, en hel del. Nä, men det är klart att han har varit positivt inställd till att jag skulle komma till Hammarby.

Vad händer nu? – Det har varit en lång dag så nu ska jag tillbaka till hotellet och vila upp mig lite. Sedan tar jag lite semester och firar jul där hemma innan vi startar upp här den 5 januari, säger Måns Söderqvist.

Sportchefen Mats Jingblad till Hammarbyfotboll.se:

– Måns är en kvickfotad spelare som ofta går i djupet. Han konkurrerar om samtliga fyra offensiva positioner vi har i vår spelmodell. Jag är övertygad om att Måns kvickhet och passningsspel kommer väl till pass i det spel vi strävar efter, att hålla ett högt tempo. Han är bara 21 år och väldigt utvecklingsbar, så vi är mycket glada att ha fått Måns till oss.

Relaterade artiklar