Laddar

Oklar dödsorsak – mordutredningen fortsätter

I nuläget har polisen inte kunnat fastställa vad som ligger bakom dödsfallet på Oxhagen. Polisen utesluter inte att det kan handla om ett brott.

delningar

På torsdagsförmiddagen kunde 24Kalmar avslöja att polisen hade inlett en mordutredning efter att en död person hittades i en lägenhet på Oxhagen.

Det var en man i 50-årsåldern som hittades av en vän. Ambulanspersonalen som kom till platsen fattade misstankar kring dödsfallet och tillkallade polisen.

Under torsdagen genomförde polisen tekniska undersökningar på brottsplatsen och förhörde boende i området för att hitta eventuella spår. Nästa vecka väntas polisen få svaret på obduktionen.

– När det är oklara omständigheter måste man tänka ”kan det vara ett brott bakom?” och utföra de åtgärder som krävs, säger polisens förundersökningsledare Ulf Martinsson till Barometern.

I nuläget finns det ingen misstänkt gärningsperson och polisen arbetar för att kunna fastställa om ett brott har begåtts eller om det handlar om ett sjukdomsfall.

– Omständigheterna på den plats där han anträffades och hur kroppen såg ut gör att vi vill vara säkra på om det är ett naturligt dödsfall eller mord. För att få det fastställt är det bäst att genomföra en förundersökning. I nuläget har varken det ena eller andra alternativet stärkts, sa Stephen Söderholm, pressinformatör hos polisen till 24Kalmar på torsdagen.

24Kalmar har sökt förundersökningsledaren Ulf Martinsson för en kommentar.

Relaterade artiklar