Laddar

Oktoberfest intar Fredriksskans

Till hösten blir tyskt tema på maten och drycken när Oktoberfesten kommer till Kalmar.

delningar

Det utlovas ett ”helt komplett Oktoberfestarrangemang” med allt från tysk matmarknad, tivoli och personal i de typiska klädesplaggen lederhosen och dimdl.

På torsdagen den 6 oktober är det dags – sedan pågår festan till och med söndagen.

Festområdet med tält sträcker sig över den ena fotbollsplanen på Fredriksskans. På parkeringen mellan planerna och Rävspelet blir det tivoli samt utställare.

Det största festtältet är på hela 50×30 meter och det ska serveras tyska specialiteter i både mat- och dryckesväg. Tältet rymmer cirka 1500 sittande gäster och det finns även utrymme för livemusik.

Enligt ansökan finns det också plats för en dansbana för 500 personer samt ett tematält för musik där cirka 400 sittande besökare får plats. Där blir det blandat tema med lokala band och covermusik.

Det utlovas ”oavsett ung eller gammal, en känsla av oktoberfeststämning”, enligt arrangörerna.

Projektorganisationen består av reklam- och eventbyrån This is Houston samt krögaren Martin Nilsson från Kallskänken.

Vad är en Oktoberfest?

Oktoberfest tog sin start den 12 oktober 1810 som ett firande av den bayerska prinsen Ludvigs bröllop med prinsessan Therese av Sachsen-Hildburghausen.

Bröllopet ägde rum i fem dagar och firades med en hästkapplöpning. Under åren har Oktoberfest växt och är idag ett helt festivalområde med både underhållning, mat och dryck.

Oktoberfest är ett av de största arrangemang som spridits världen runt som till exempel St. Patricks day.

Källa: This is Houston

Relaterade artiklar