Laddar

Öland Roots slog publikrekord: ”Går runt i en lyckobubbla”

Årets upplaga av reggaefestivalen blev välbesökt. "Det är jätteroligt", säger Olof Svensson.

delningar

Mellan torsdag och lördag förra veckan ägde den 14:e upplagan av Öland Roots rum. Totalt kom 6000 besökare under de tre dagarna, vilket är ett nytt publikrekord.

– Vi går runt i en lyckobubbla över att det gick så bra och var så fin stämning. Samtidigt går vi och peppar på att sätta i gång att planera igen i augusti, säger Olof Svensson, en av arrangörerna, till Barometern.

Festivalen är välkänd i reaggaekretsar och utmärker sig för att vara väldigt lugn sett till bråk och våldsamheter. Man är också kända för att många av besökarna har en liberal inställning till cannabis.

Drogen används relativt öppet och i år tog polisen ett 40-tal personer, misstänkta för innehav och eller bruk av droger. Däremot är man förskonad från annan kriminalitet.

Vi har inte haft ett enda våldsbrott. Ingen stöld. Några hade tappat bort sina telefoner, men dem har vi hittat och postat. Vi har haft några narkotikabrott. Men sett till hur många besökare vi har så rör det sig om mindre än en procent av besökarna, säger Olof Svensson.

– Det här är en oerhört lugn och fin festival.

Medelåldern på festivalen är också något som sticker ut, då den ligger närmare 30 år. Till 2018 firar Öland Roots 15 år och då siktar man på att få till en extra speciell uppsättning av artister.

– Vi hoppas på att boka några riktigt häftiga framträdanden till jubileet, säger Olof Svensson.

Relaterade artiklar