Laddar

Öländsk granat oskadliggjord

Den granat som hittades i ett dike i Björnhovda på Öland på söndagseftermiddagen har nu oskadliggjorts. Enligt polisen i Kalmar finns ingen misstanke om brott kopplad till händelsen.

delningar

Vid lunchtid på måndagen oskadliggjorde polisens bombgrupp från Malmö den granat som hittades av en privatperson som grävde ett dike i BjörnhovdaÖland under söndagen.

– Man har kört med deflagration, man hettar upp den och förstör den under hastigheten för en explosion, berättar Johan Bruun, pressinformatör på Polisen i Kalmar.

Granaten var 40 centimeter lång och hade en diameter på 10 centimeter. Den hittades i Björnhovda i Färjestaden när en privatperson grävde ett dike på söndagen. Polisens bombgrupp från Malmö kallades till platsen sent på kvällen och vid lunchtid på måndagen var granaten oskadliggjord.

Efter bombgruppens ingripande kommer de att ta med sig pjäsen till Skåne för en närmare undersökning. Enligt Johan Bruun finns det dock ingen misstanke om brott kopplat till händelsen.

– Det finns ingen sådan misstanke. Det här är en gammal rostig granat och det är varken första eller sista gången vi hittar gamla militära saker som ligger och skräpar, säger Bruun.

Relaterade artiklar