Öländsk lärare prisas: "Fantastiskt roligt"

Moa Lund och Skansenskolans uppmärksammas för sitt värdegrundsarbete. - Foto: Pressbild

Musikläraren Moa Lunds värdegrundsarbete får stipendium.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 12 oktober, på författaren Gösta Knutssons födelsedag, delades Pelle Svanslös stipendium "Våga vara snäll" ut hos Bonnierförlagen i Stockholm.

En av årets två pristagare är musikläraren Moa Lund från Skansenskolan i Mörbylånga. Hon prisas för sitt värdegrundsarbete med skolans årliga luciaföreställning.

– Det känns verkligen roligt att få ta emot det här stipendiet som alla fantastiska elever är en stor del av. Utan deras tankar och idéer blir det ingen luciashow, säger Moa Lund i ett pressmeddelande.

Det är femte året som stipendiet delas ut och, i Pelle Svanslös anda, ska det uppmärksamma de som jobbar för allas lika värde och civilkurage.

– Det stämmer verkligen in på oss. Showen väcker ofta mycket känslor och de som tog emot vår ansökan berättade att de hade tårar i ögonen när de såg ett inspelat inslag från förra året, säger Moa Lund.

Stipendiet innebär att Skansenskolan får drygt 22 000 kronor att använda till årets luciaföreställning. Moa berättar att pengarna kommer att gå till dekor och någon föreläsare.

– Efter flera års arbete med detta frågar nu eleverna själva när vi ska börja jobba med värdegrundsfrågorna i årets luciashow. Vikten av allas lika värde har satt sig, säger Moa Lund.

FAKTA

Juryns motivering:

Vinnaren har under ett flertal år utvecklat en kreativ process mellan elever i olika åldrar vilket återspeglas i en föreställning som stimulerar, når fram och gör skillnad.

De frön som en gång planterades genom böckerna om Pelle Svanslös spirar

fortfarande i de äldre elevernas medvetande och påverkar deras sätt att tänka och uttrycka sig, något som gör juryn både lycklig och hoppfull.

Kärlek, mänsklighet, mod, acceptans och antimobbing är några av de betydelsefulla ord och känslor som årets stipendiat har förmedlat i arbetet längs vägen, helt i enlighet med Pelle Svanslös värderingsgrunder.

Pelle Svanslös Våga Vara Snäll stipendium för 2018 har därför tilldelats

Skansenskolan i Mörbylånga genom läraren Moa Lunds ansökan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar