Laddar

Öländska kroppkakor gör succé i Stockholmsförort

Pop up-restaurangen öppnade i onsdags. "Första dagen sålde vi 300", säger Gillis Dahlström.

delningar

I början av januari skrev 24Kalmar om Arontorps kroppkakors planer på att sprida kroppkakan över hela Sverige. I onsdags tog man ett första steg i den riktningen då en kroppkakebod i Sollentuna centrum, strax norr om Stockholm, slog upp portarna. Boden är frukten av ett samarbete med lunchrestaurangen Ebba & Tores.

– Det har varit jättepopulärt och uppskattat. Såklart är det roligt att vi kan försöka sprida kroppkakan så att allt fler får möjligheten att testa på och smaka den, säger Gillis Dahlström, ägare till Arontorps kroppkakor, som har varit på plats i Sollentuna sedan öppningsdagen.

– Vi är nöjda om jag säger så. Första dagen sålde vi 300, sedan har det ökat lite varje dag.

Kroppkakeboden, som har plats för ett 30-tal gäster, är en pop up-restaurang som fram till sommaren endast kommer att servera den öländska delikatessen. Typen av kunder varierar, men de allra flesta av gästerna har redan någon slags relation till maträtten, menar Dahlström.

– Det är blandade åldrar men de flesta har någon koppling till kroppkakan. De har släkt eller mor- eller farföräldrar som har bjudit på kroppkakor – antingen när de var små eller någon annan gång.

Kroppkakorna som säljs i Sollentuna lagas i Arontorp och kyls sedan ner och transporteras till restaurangen där de sedan kokas upp igen.

 

Relaterade artiklar