Laddar

Ölandsprofilens nya satsning: ”Äntligen dags”

En oförmåga att kunna äta grönsaker har nu resulterat i My Martens nya hälsoprojekt.

delningar

My Martens från Öland har aldrig kunnat äta grönsaker och vad det beror på vet hon hon knappt själv.

– Rent krass så tror jag att det är kombinationen av både konsistens och smak. På äldre dar’ har jag försökt att trycka ner dem i en mixer men i ärlighetens namn har det inte gått så bra. Jag lever inte riktigt som jag lär, säger My som är personlig tränare och coach.

Tidigare jobbade hon som florist och är bekant för många ölänningar genom butiken My’s blommor utanför Färjestaden. För resten av svenska folket gjorde hon sig ett namn i tv-programmet Ensam mamma söker för några år sedan. Nu kan hon lägga till hälsokostskapare till resumén. Under fredagen lanseras hennes hälskotillskott Grönsaksboost, ett piller som är fullproppat med vitaminer.

– Det är ett projekt som varit i görningen under en längre tid men jag var tvungen att bromsa det när blomsterbutiken gick i konkurs. Jag var tvungen att komma ur utmattningen innan jag kunde ta tag i det men nu är det äntligen dags.

Då hon själv alltid haft svårt med grönsakerna och till och med testat på både hypnos och terapi för att kunna äta dem så var det här nästa steg att ta för att få i sig de näringsämnena som hon missar.

– Immunförsvaret behöver grönsakerna och det är vetenskapligt bevisat att de som äter mer grönt har mindre risk att drabbas av cancer. Det ska inte ersätta vanlig kost men det är ett bra komplement. Det är jätteviktigt att lära sig mer om vad man äter.

Grönsaksboost är Mys första steg ut på hälsokostmarknaden men det är inte nödvändigtvis hennes enda.

– Jag är en entreprenör och älskar att kombinera nytta med nöje. Jag måste kunna stå för produkterna men kan säga att vi har lite grejer på gång. Jag kan inte avslöja något än men det finns en liten plan framåt.

My, som i huvudsak försörjer sig genom sin blogg och genom den är en av Sveriges största influencers, bor numera i Stockholm men pendlar fortfarande hem till ön med jämna mellanrum då hennes son går i skolan där tillsammans med sina syskon.

– Många tror att jag har flytt ön men så är det inte. Jag vill blanda in Öland så mycket som jag kan i det jag gör. Jag vill skapa event på Öland för att bidra till att förlänga säsongen under våren och hösten. I början av juni kommer jag och Sabina Dufberg bland annat att ha en fitness- och spaweekend på Hotel Skansen dit alla är välkomna oavsett om man är vältränad eller inte.

My säger även att hon har planer för ett event under skördefesten men ännu är inget spikat. Oavsett om det blir av eller inte så ser det ut som att hon kommer att ha fullt upp året ut.

– Jag återhämtar mig fortfarande från min utmattningsdepression och tar ett steg i taget. Sakta men säkert börjar jag ta mig tillbaka vilket känns fantastiskt kul, avslutar My.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.