Olof går 38 mil för att se Kalmar FF: "Härlig upplevelse"

Olof Torbrand vandrar 38 mil på en vecka. - Foto: Privat

Vandrar ensam hela vägen till Guldfågeln Arena.

delningar

I lördags inledde Olof Torbrand en 38 mil lång promenad från Skövde. Målet för den hängivne Kalmar FF-supportern Guldfågeln Arena och matchen mellan Kalmar FF och Helsingborgs IF.

– Vid kvart i sex på kvällen började jag vandra. Jag gick under natten med pannlampa för att uppleva en natt med stjärnhimmel. Det blev hela 105 kilometer och jag hamnade i Norrahammar, förklarar Olof.

Under den andra dagen gick han 73 kilometer och under tisdagen var han på väg mot ett boende i Ryssby, Ljungby kommun.

– Jag älskar att röra på mig och passar på att träffa vänner på vägen. Sedan är ju huvudmålet Guldfågeln Arena. Jag är livstidsmedlem men kan tyvärr inte se så många matcher live eftersom jag bor i Skövde.

Vandringen kan vara den absolut längsta till en allsvensk match någonsin. Inspiration har han hämtat från en allsvensk konkurrent.

– Det var Malmösupportrar som cyklade i en stor skara till Trelleborg som inspirerade mig. Så nu tänkte jag att jag gör något tio gånger värre och tio gånger roligare.

När 24Kalmar pratar med Olof har vandringen gått oväntat bra. Trots lite varierat väder med några hagelskurar har Olof klarat sig bra utan några värre krämpor. Att han tidigare sysslat med både maraton och ultramaraton hjälper honom en hel del.

– Jag har inte ens behövt använda mina regnkläder. Det är väldigt, väldigt ingångna löparskor jag går i och jag har i grunden väldigt bra kondition  Det är en härlig upplevelse med vackra skogsvägar, bilvägar och någon gammal banvall som gått mellan Värnamo och Ljungby.

När Olof närmar sig Kalmar så är det planerat med sällskap sista biten, från Kalmartravet till Guldfågeln Arena.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar