Omfattande hackerattack på Instagram – användare varnas

Flera som har blivit hackade krävs på pengar för att få tillbaka kontot.

delningar

Flera Instagramanvändare har blivit hackade och utestängda från sina konton de senaste dagarna.

Instagram uppmanar nu alla användare att se över säkerheten på sitt konto och meddelar att de kommer att vidta åtgärder.

Företaget skriver på sin hemsida att de är medvetna om att flera användare har blivit hackade och uppmanar till att aktivera "tvåfaktorsautentisering" för att minska risken för att bli hackad.

Tvåfaktorsautentiseringen innebär att du får en kod skickad till dig via sms för att kunna logga in och är en inställning du kan ändra direkt i appen.

Om du får ett mejl från Instagram om att ändra din mejladress utan att du själv förfrågat det, ska du trycka på länken ”återställ denna ändring” och sedan byta ditt lösenord.

För flera av de som hackats har nämligen både användarnamn och mejladress ändrats.

Instagram själva skriver inte ut hur många som har blivit drabbade, men vid en snabb överblick på Twitter, ramlar klagomålen in från användare världen över.

Skärmdump: Twitter.

SVT Nyheter rapporterar även om att flera användare som blivit hackade krävs på stora summor pengar för att få tillbaka sina konton.

Skärmdump: Twitter.

"Hur många gånger måste jag rapportera att mitt Instagramkonto har blivit hackat innan jag får ett seriöst svar om hur jag får tillbaka kontot?!" skriver en upprörd användare på Twitter.

Skärmdump: Twitter.

Förutom att byta lösenord och tvåstegsautentisera ditt konto, uppmanar Instagram också att du nekar tillgång till misstänksamma tredje-part applikationer.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar