Laddar

Omfattande vandalisering på förskola: ”Förstör så mycket för barnen”

När personalen kom till förskolan på tisdagsmorgonen möttes de av en tråkig syn – en stor del av materialet på gården var förstört.

delningar

Det var förskolan Trollet i Berga som någon gång under kvällen eller natten till tisdagen blev utsatta för en omfattande skadegörelse. Vandalerna har bland annat hoppat och sparkat sönder material på gården samt sprejat och klottrat med färg.

– Så här kraftig vandalisering har vi inte haft innan, inte på det här sättet. Det förstör så mycket för barnen, säger förskolechefen Jeanette Kennerfalk.

Hur känns det här?

– Inte alls bra, barnen är naturligtvis ledsna och har svårt att förstå varför något förstör för dem på deras gård. En del av materialet har föräldrarna varit med och tagit fram. Det betyder mycket att ha en fin gård att leka på.

Hon tror att det måste ha tagit en lång stund att orsaka förödelsen på förskolans gård, och hoppas nu att eventuella vittnen ska höra av sig till polisen med tips. Förskolan har också lämnat in en polisanmälan.

– Det bor ganska mycket folk i området som är ute och går, någon kanske har sett något. Vi är tacksamma för om man ringer polisen, säger Jeanette.

Relaterade artiklar