Omstart för Kalmar FF: "Bär på en bra känsla"

Magnus Pehrsson är förväntansfull inför den allsvenska omstarten. - Foto: Mattis Andersson

En månad sedan sista Allsvenska matchen. Fokus under uppehållet har varit glasklart – anfallsspelet. "I flera matcher har vi skapat chanser, men inte varit effektiva nog".

delningar

För en månad sedan spelade Kalmar FF sin tolfte match i Allsvenskan när man gästade nästjumbon Falkenbergs FF. En chansfattig match slutade 0-0, vilket innebar att man gick på sommarvila med 13 inspelade poäng.

Under måndagen är det dags för omstart för Kalmar FF i Allsvenskan när laget åker till Tele2 Arena för att ta sig an tabelltrean Djurgårdens IF som hittills plockat 24 poäng på 12 matcher.

– Det är förväntansfullt och kul, det är därför vi håller på – för att spela tävlingsmatcher, säger Magnus Pehrsson, tränare i Kalmar FF.

KFF hade ett kortare träningsuppehåll för att dra igång i mitten av juni. Sedan laget började träna igen har man hunnit med att spela tre matcher. En internmatch och två träningsmatcher mot Hammarby IF respektive FC Nordsjälland.

– Det gjorde vi utifrån att det var viktigt att gå tillbaka till grunderna i vårt anfalls- och försvarsspel och framförallt hitta rollerna ute på plan. Med tanke på att det har varit spelare som inte har varit tillgängliga under våren måste de få lite tid i sina roller och när vi har lite fler spelare att välja mellan har vi justerat lite i vår organisation i laget och i rollerna.

Utöver det har fokus också lagt på den del av spelet som Kalmar FF haft svårt med hittills under säsongen – offensiven.

– Vi har lagt en stor tonvikt på vårt anfallsspel och en hel del på vår speluppbyggnad, men också en del på själva genombrottsspelet och avslutsmomenten.

Något som, i alla fall på träningsmatcherna, burit frukt då laget gjorde fem mål på två matcher. Ett mot Hammarby IF och fyra mot FC Nordsjälland.

– Det är bara fakta att vi inte har gjort så många mål som vi önskat under våren. I flera matcher har vi skapat chanser, men inte varit effektiva nog. När man lägger ett tydligt fokus på just anfallsspelet är det härligt att se när bollarna rullar in lite mer frekvent.

– Framförallt sättet som vi skapar målchanserna på de här matcherna. Det har varit på saker som vi har jobbat med under träningarna och det är just igenkänningen man vill åt, att man får effekt på de prioriteringar vi gör och att de spelarna som har satts i positionerna har varit lite mer effektiva. Så just nu bär vi på en bra känsla inför omstarten. Vi har fått ett kvitto på att vi kan vinna matcher och göra mål.

Måndagens hemmalag, Djurgården, spelar på ett av Sveriges kanske snabbaste konstgräs något som givetvis inte undgått Magnus Pehrsson.

– Tittar man på deras hemmamatcher i år så ligger de på knappa 60 procent av bollinnehavet.

Vad förväntar du dig för matchbild?

– Det är svårt att sia om. Men tittar vi på vårt spel så finns det ganska mycket likheter. Vi vill gärna upp och störa deras bollinnehav och pressa högre, men det finns delar av matchen smo vi kommer att få pressa lägre. Så det beror lite på hur skickliga vi är i den första delen som kommer att avgöra om det blir en svängig match eller inte.

Förutom långtidsskadade Gbenga Arokoyo (hälsena) och Johan Stenmark (knä) får även Filip Sachpekidis kasta in handduken inför måndagens match på grund av skada.

Däremot börjar flertalet spelare komma tillbaka efter skador och sjukdomar, vilket spetsar till konkurrenssituationen.

– Det är kanske framförallt (Henrik) Löfkvist och Rafinha som i princip inte spelat något under våren och så Chidibere (Nwakali) som börjar komma ikapp och äntligen är frisk så han kan tillgodose sig på träningen. Det känns bra och det märks, det är bra fart och energi på träningarna.

Matchen börjar klockan 19:00 och vi rapporterar live.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar