Laddar

Operalegendar hyllas på Kalmar Teater

Hyllningskonserten tar publiken igenom den grekiska sångerskans liv från början till slut.

delningar

Vid en omröstning i Storbritannien ska den grekisk-amerikanska operasångerskan Maria Callas ha valts till 1900-talets främsta sopran. Den 28 april hyllas hon i en dramatisk föreställning på Kalmar Teater.

Det är mezzosopranen Katerina Roussou som kommer att tolka Callas med hjälp av violinisten Matoula Zachariadou och pianisten Johan Sandback.

– Det är 40 år sedan en av operahistoriens verkliga storheter gick bort så när Grekiska ambassaden satte upp denna hyllningskonserten så var det självklart för mig som äkta Kalmarbo med grekiska rötter, och styrelseledamot i Kalmar teaterförening, att ta hit denna hyllningskonsert, säger Maria Kehagia. 

Biljetter till föreställningen, som tar publiken från Callas rötter i Grekland till världens topp och återigen till Grekland för den eviga vilan, går att köpa på Dillbergs bokhandel.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.