Laddar

Oppositionsrådet: ”Spontant känns det som att överutnyttja systemet”

Efter 24Kalmars granskning: Christina Fosnes (M) kritiserar Dzenita Abazas (S) privata semesterresor.

delningar

Tidigare under torsdagen har man kunnat läsa 24Kalmars granskning av kommunalrådet Dzenita Abaza (S), som tagit ut närmare nio veckors semester under 2017.

Under året reste hon bland annat till platser som Sarajevo, Riga, Malta, Alanya och Belgrad. Trots att hon tagit ut betydligt många fler semesterdagar gentemot vad en vanlig väljare kan göra, anser hon sig inte ha gjort något fel.

– Man tar ut sin semester efter vilket behov man har och vilka överenskommelser man har med sina kollegor. I mitt fall har jag mina föräldrar i ett annat land som jag behöver besöka. Även om jag inte är på plats i stadshuset är jag alltid tillgänglig, och är jag utomlands så rapporterar jag ofta in och mina kollegor till mig, säger hon till 24Kalmar.

Christina Fosnes (M) är oppositionsråd och blir förvånad efter 24Kalmars granskning.

– Rent spontant känns det som att överutnyttja systemet genom att ta så pass många dagar ledigt för att resa utomlands. Det känns märkligt att ta ut flera veckor än vad andra har rätt till.

Är det att missbruka sitt förtroende, tycker du? – Den bedömningen får de göra inom sitt eget parti. Men samtidigt är det så att vårt uppdrag handlar mycket om att vara närvarande.

Hon menar att varje förtroendevald har ett ansvar som förpliktigar.

– Var och en har ett eget ansvar för jobbet man gör. Att vara förtroendevald är en ära och alla måste göra sitt bästa efter sina förutsättningar. Men som jag sagt tidigare; det känns märkligt att man kan ta ut fler veckor än vad andra har rätt till.

Relaterade artiklar