Laddar

Organiserat kaos inför näringslivets stora fest: ”Ett av Kalmars största event”

Den stora prisskandalen på Oscarsgalan har fått Guldfestens arrangörer att bli lite extra nervösa. "Vi har dubbelkollat precis allting".

delningar

På fredagskvällen är det dags får den årliga näringslivsgalan i Kalmar, den populära Guldfesten.

– Det känns jättebra även om det är organiserat kaos just nu. Men så är det alltid innan dörrarna öppnas och gästerna kommer. Det är ju trots allt ett av Kalmars största event, det är inte så underlighet att det finns en hel del att tänka på, säger Guldfestens projektledare Charlotte Kaupang och fortsätter:

– Jag ser mest fram emot att få se allt man har byggt upp hända på scen. Det ska också bli kul att få uppleva glädjen hos de som vinner. En annan rolig sak är att få se alla som har klätt upp i vackra kläder och ansträngt sig sig för att gå på gala.

Det har stormats en del inför årets upplaga av Guldfesten då arrangörernas nya satsning med en förmiddag full av föreläsningar fick ställas in. Anledningen var att endast 2 av 20 föreläsare var kvinnor vilket gjorde många väldigt upprörda. Men själva galan kommer att gå av stapel precis som vanligt.

– Man måste lägga det bakom sig för att kunna fokusera på det som ligger framför en. Jag har en bakgrund i idrotten och där blir det också motgångar hela tiden. Man måste kunna släppa det och gå vidare för att sedan prestera bättre, säger Charlotte Kaupang.

Galan kommer att äga rum på Kalmarsalen och kvällens värdar är Magnus Kviske och Martina Sundén.

– Jag träffade dem precis. Att få ha dem på scen känns jättebra, de är ju artister som är väldigt proffsiga och säkra. De kommer att bjuda på underhållning hela kvällen.

I helgen ägde Oscarsgalan rum och för första gången i galans historia blandades vinnarkuverten ihop så att fel vinnare ropades ut när årets bästa film skulle utses. Något liknande kommer förhoppningsvis inte att inträffa under Guldfesten.

– Nej, herregud, vi har dubbelkollat allting, verkligen allting, in i minsta detalj. Det är ju det första man tänker på när man ser den förväxlingen och vet att man själv ska hålla i en stor gala. Men vi har läget under kontroll, avslutar Charlotte Kaupang.

Kalmar Energis Omtankespris – John Heyne, Fryshuset – Lisa Kindberg, IOH, integration och Hälsa – Ellen och Markus Adolfsson, Klippan

Årets guldkollega – Julia Andersson, Royal Design – Malin Törnquist, Varvsholmens hemtjänst

Årets butik – Lindéns blommor – Noelle – Rituals

Gyllene steget – Herman Hallberg, Kalmar FF – Lovisa Karlsson, Högby IF – Joel Kling, Dackarna – Hanna Engberg, Cahoot – Annie Nilsson, FBC Kalmarsund

Årets Marknadsförare i Kalmar län – Kalmar Vatten, Mörbylånga kommun, Torsås kommun och Borgholms Energi för kampanjen ”Vattensmart”, byrå LevelSeven – Destination Kalmar AB för kampanjen #Kalmarsommar, byrå Kreation – Meridium för kampanjen ”Sveriges Bästa Arbetsplats”, byrå Alarmstreet

Det bästa UF-Företaget i Kalmar kommun 2016/2017 – Grönfrön UF – No Exclusion UF – Touching Hands UF – Hugget i sten UF – Mood för food UF

Årets Mötesplats – Stadsmissionen Second Hand & Garderoben – Spelefanten (parkour, skate och klättring) – Långviken Arena – Kläckeberga Lantcafé

Kalmar Science Park Award Inga nomineringar inför

Årets ledstjärna Inga nomineringar inför

Årets Företagare Inga nomineringar inför

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.