Osäker framtid för Eketorps Borg - kan tvingas stänga

Foto: Arkivbild

Kalmar läns museum hoppar av samarbetet.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under tisdagen meddelade Kalmar läns museum att de har avslutat sitt avtal med Statens fastighetsverk gällande Eketorps borgs drift på Öland. Nu är Mörbylånga kommun villiga att ta över driften.

 - Vi ser stora möjligheter med att ha borgen i kommunal regi. Vi har varit delaktiga i den utvecklingsplan som tagits fram under det senaste året och den ska vi fortsätta arbeta efter, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande i Mörbylånga kommun.  

Målet är att en projektledare ska anställas för att utreda vad som krävs för att Eketorps borg ska vara öppen under sommaren 2019.

– Verksamheten på Eketorps borg ska vara kvar och vi kommer inom kort att träffa Statens fastighetsverk för att se hur vi kommer vidare i den här processen. För oss är det enda alternativet att ha borgen i drift under sommaren, säger Ann Willsund, kommundirektör.

Kalmar läns museum skriver i ett eget pressmeddelande att de har beslutat att inte genomföra sommarverksamheten under 2019 samt att de vill avveckla driften av borgen. Detta på grund av att de under flera års tid har haft svårt att nå sin budget i verksamheten.

Museet hoppas att de snart kommer hitta en rimlig aktör med bättre förutsättningar som kan driva vidare borgen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar