Laddar

Överklagat arenabeslut – en miljonsmäll för Kalmar FF

Kommunens köp av Guldfågeln Arena ska prövas av domstol. "En fördröjning kostar oss mycket pengar", säger klubbchefen Mattias Rosenlund.

delningar

I somras blev det klart att Kalmar kommun övertar ägandet av Guldfågeln Arena till en kostnad av drygt 240 miljoner kronor.

Nu rapporterar Barometern om att arenaköpet har överklagats och ska testas av domstol. Det är en privatperson som har anmält köpet till förvaltningsdomstolen i Växjö.

Personen hävdar att den ekonomiska uträkningen inte stämmer, att det saknas en offentlig värdering av arenan och att kommunens påstående om att Kalmar FF skulle kastas ur allsvenskan vid en konkurs.

Anmälaren menar att det är fel, då arenan ägs av ett bolag och inte av föreningen.

– Vi ser ingen grund för överklagandet, men nu ska domstolen hantera det, det är så det är. Vi har begärt ett snabbt besked, det gör vi alltid. När det handlade om Karlssons äng, Fredriksskans och Södra staden tog avgörandet bara sex-sju veckor, säger kommunalrådet Johan Persson (S) till Barometern.

Enligt Kalmar FF kostar en försening ungefär 670 00 kronor – varje månad. Om köpet blir fördröjt en längre tid rör det sig om miljonbelopp.

– Det är tråkigt, Kalmar leder ligan av flest överklaganden. Det är så klart inte bra, det är mycket pengar för oss, säger Mattias Rosenlund, ordförande och klubbchef i Kalmar FF.

Tidigare i veckan rapporterade 24Kalmar om att Kalmar FF och Guldfågeln AB är överens om att fortsätta samarbetet i ytterligare sju år. Det innebär att arenan fortsätter att heta Guldfågeln Arena till och med 2024.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.