Pallplats sist – nu föll Tova och Elin i gruppen: "Ändrade för mycket"

I ett hett Uppsala fick beachvolleyduon se sig besegrade två gånger om, redan i gruppen. "De hade en väldigt kraftfull spelstil som vi inte är så vana vid att spela mot".

delningar

Förra helgen blev det en pallplats för beachvolley-duon Elin Westin och Tova Österberg. Då föll de mot Matilda Gustafsson och Klara Ribom i semifinal. Under den gångna helgen har tjejerna tävlat i Uppsala. Där tog det stopp i gruppspelet efter att ha förlorat båda gruppspelsmatcherna. Först mot Kristin Lind/Sara Cavretti och sedan mot Jessica Nordlöf/Katarina Anfelt.

– Det var två lag som vi aldrig hade mött. De hade en väldigt kraftfull spelstil som vi inte är så vana vid att spela mot. Både Elin och jag tyckte att vi lyckades ställa om bra för att ta deras hårda anfallsväg och göra bra val vid blocket, säger Tova Östeberg.

– Men båda lagen spelade väldigt bra och lyckades dunka ned ett par bollar i sanden. Istället för att se att motståndarna gjorde det bra, så började vi ändra för mycket i vårt spel.

Kristin Lind/Sara Cavretti gick sedan och vann hela turneringen. Två gruppspelsförluster innebar en niondeplats i Uppsalas challenger. Nästa tävling går av stapeln i Södertälje till helgen.

– Då blir fokus att återigen våga lita på vårt spel och hitta det tydliga- block och defensespelet som vi vill ha.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar