"Papi" startar företag: "Nu var det läge"

Ska hjälpa ungdomar och familjer i en tuff ekonomisk sits. "Många duktiga ungdomar och familjer som behöver och som vill ha jobb".

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

För att hjälpa ungdomar, familjer och framförallt Kalmar kommun, därför ska Shemsi "Papi" Brahimi starta upp ett företag som inriktar sig på alla sorters service.

– Jag känner många ungdomar och familjer som har det tufft med ekonomin och kan det hjälpa någon så är jag nöjd, säger han.

Papi har blivit ett känt ansikte i Kalmar och inte minst i Berga och Norrliden där han anordnar fotbollsträningar för ungdomar. Han har sett mycket misär, varit ett stöd för många och han hoppas att ungdomar kan få en språngbräda ut till arbetslivet via företaget.

– Jag hoppas att vi ska kunna hjälpa ungdomarna och ge någonting att göra.

Vid lunchtid skapade han en Facebook-sida och samtalen och meddelandena har vällt in. Både glada tillrop men också från ungdomar som vill få jobb.

– Det är jätteroligt såklart. Det finns så många duktiga ungdomar och familjer som behöver och som vill ha jobb.

Tanken är att privatpersoner och företag ska kontakta Papi, som i sin tur skickar anställda till uppdraget.

– Om någon behöver hjälp med att tömma en källare eller måla staket så kan man anlita oss och så kommer vi och fixar det. Alla blir trötta och går hem och lägger sig på kvällen efter arbetet istället för att göra något som de inte borde göra.

Papis Service kommer inte bara att vända sig till ungdomar i Norrliden eller i Berga, utan till ungdomar och familjer i hela Kalmar och om allting går som förväntat, är tanken att företaget kommer att starta i början av maj.

– Ja vi hoppas på det, jag kan inte så jättemycket om just det här, men jag har folk i min närhet som kommer att hjälpa mig med allt, säger Papi, tar en klunk kaffe och fortsätter:

– Jag vet att det skulle betyda otroligt mycket för väldigt många ungdomar och familjer att få ett eget jobb, någonting att göra och en egen inkomst. Om allting funkar som jag hoppas, så kommer alla att vinna på det. Jag, ungdomarna, familjerna och inte minst Kalmar kommun.

Papi har länge haft tankarna på att han skulle vilja hjälpa till ungdomarna på flera sätt än bara fotbollen, men nu kände han att det var dags att ta tag i det.

– Jag har haft det tufft och det är en djungel med alla dokument. Nu är min son 20 år och han kan med allt sådant, så nu var det läge.

Men att lämna hans nuvarande jobb - det finns inte på kartan.

– Mitt jobb kommer jag att behålla, men med kraften bakom mig så ser jag inga hinder att göra både och.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.