Laddar

Pappans hot – kidnappa sonen utomlands

En 23-årig man från Kalmar kommun åtalas för grov kvinnofridskränkning. Han misstänkts för att ha misshandlat, hotat och ofredat sin sambo under flera års tid.

delningar

Enligt åtalet inträffade de första händelserna under 2014 och 2015, då den 23-årige mannen ska ha misshandlat sin sambo vid flera tillfällen.

Vintern 2016, när sambon var gravid, ska 23-åringen ha tagit ett hårt grepp över hennes mun, dragit henne i håret och knuffat ned henne på golvet. En liknande incident inträffade ett år senare när han också skallade henne i pannan.

23-åringen har ofredat sin sambo vid flera tillfällen de senaste åren, både personligen och genom meddelanden, och kallat henne nedsättande könsord. Ett av tillfällena inträffade på Ica Maxi.

I februari i år hotade 23-åringen med att ta deras gemensamma son ifrån sin sambo, och föra honom utomlands. Han är även hotat att han ska döda henne om det händer något med sonen.

Den 23-årige mannen åtalas nu för grov kvinnofridskränkning, ett brott som kan ge fängelse i mellan nio månader och sex år.

Åklagaren har flera vittnen som bland annat har berättat om 23-åringens heta temperament och kontrollbehov över var sambon befinner sig. Det finns även bevisning i form av sms och meddelanden som 23-åringen ska ha skickat.

Mannen åtalas också för ringa narkotikabrott då han är misstänkt för att ha använt cannabis i slutet av februari i Torsås kommun.

Relaterade artiklar