Partiet öppnar för samarbete med C i landstinget

Vill härma lösningen i Borgholm: "Vi har mycket gemensamt".

delningar

Sedan tidigare bildar partierna ett majoritetsstyre i Kalmar kommun och nu även i Borgholm samt Mörbylånga. Nu vill Vänsterpartiet och Jens Körge se ett liknande samarbete mellan Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Centerpartiet i landstinget.

– Det nya politiska landskapet kräver nya politiska samarbeten. Vänsterpartiet har sedan tidigare ett väl fungerande samarbete med Centerpartiet genom majoritetsstyret i Kalmar kommun. Efter valet blev det klart att också V, S och C i Borgholm bildar ett nytt gemensamt majoritetsstyre. Även V, S och C i Mörbylånga har enats om att samarbeta de kommande fyra åren, skriver partiet och fortsätter.

– Nu öppnar vi i Vänsterpartiet för ett liknande samarbete även i landstinget. Ett samarbete med V, S och C i Landstinget skulle ge invånarna i Kalmar län ett stabilt styre, med fokus på hela länets alla invånare.

Anledningen till att samarbetet mellan partierna har fungerat tidigare är samarbetsviljan hos partierna, enligt Körge.

– Att det här samarbetet fungerar tror jag beror på att vi faktiskt har mycket gemensamt, framförallt värderingsmässigt. Sen finns det politiska skiljaktigheter, men genom pragmatiska samtal och ömsesidig respekt för varandras politiska kärnområden så tror vi på samarbetet, säger Jens Körge, vice ordförande i Vänsterpartiet Kalmar Län.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar