Laddar

Passagerarrekord mellan Kalmar och Bromma

November blev den bästa månaden någonsin för flygbolaget BRA i Kalmar.

delningar

Under november flög totalt 8 298 personer mellan Kalmar Öland Airport och Bromma flygplats. Det är drygt sex procent fler än vid den tidigare rekordmånaden.

– Vi är oerhört glada att så många hittar till oss på BRA och vi kommer nu att se över hur vi kan förbättra flygtrafiken ytterligare för alla Kalmariter och ölänningar, säger Torbjörn Gregorioff , regionchef för BRA i Kalmar.

Flygbolaget ser också att allt fler väljer att flyga vidare med BRA till andra delar av Sverige, bland annat Sundsvall, Umeå och Östersund.

– Näringslivet här i regionen går ju för högtryck så det är inte konstigt att affärsresandet växer med nya kontakter och nya marknader. Med oss via Bromma flygplats når man idag nästan hela Sverige och Helsingfors.

Trots att BRA:s propellerflygplan är något långsammare än konkurrenternas jetplan anser Torbjörn Gregorioff att miljön är viktigare än tidsbesparingen.

– Vi ser att klimat- och utsläppsfrågan blir allt viktigare för flygpassagerare och kunder. Därför är vi oerhört stolta över det arbete vi gör med att minska våra utsläpp med nya flygplan, modern teknik och biobränsle i våra flygtankar, säger han.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.