Laddar

Patrick Ekwall laddar inför Kalmarcup med boksignering

Han menar att fredagskvällens firande kan ta ut sin rätt på fotbollsplanen. "Det är nog ganska höga odds på att vi skulle vinna."

delningar

Det är en aningen trött Patrick Ekwall som står hos Akademibokhandeln i Kalmar för att signera sin senaste bok Vill du så kan du. Han är precis hemkommen från Berlin där han bevakade Östersunds FK:s sista gruppspelsmatch i Europa League.

Boken släpptes för några månader sedan och är en inblick i Ekwalls liv som sportjournalist och en del händelser bakom kulisserna.

– Den är inte bara till för de som är intresserade av sport, det är en inspirationsbok också. Jag vill visa att man kan ta sig från ganska enkla och dåliga förutsättningar till att nå sina drömmars mål.

Och hemligheten är mantrat ”vill du så kan du”? – Jag har alltid tänkt så men sen vete fan om det är en hemlighet. Det har funkat i mitt fall.

Mycket av boken är skrivet under sena kvällar och nätter. Det har inte heller varit svårt att komma på material att fylla ut boken med.

– Det var inte helt självklart vad jag skulle ha med i boken. Med mitt dåliga minne så poppade det upp nya saker hela tiden. Nu är boken på 350 sidor vilket förlaget sa var max så jag har även fått döda lite darlings, berättar han.

Boken har fått fina recensioner och Ekwall är själv mycket stolt över den.

– Jag kan varmt rekommendera boken. Den ligger mig varmt om hjärtat och jag tycker faktiskt att den blev rätt bra, det är inte alltid man tycker det annars.

Anledningen till att han befinner sig i just Kalmar är ett julfirande med TV-laget som består av en mängd olika idrotts- och tv-profiler. I samband med firandet har tränaren Billy Landsdowne fixat in dem till att delta i Rockneby IK:s traditionella futsal-turnering, Intersport-Nike Cup, som äger rum i Kalmar sportcenter under helgen.

– Jag har knappt någon aning om vad det är som händer. Jag vet inte någon tid, vilka lag det är vi möter eller vilka spelare som har blivit inlånade till vårt lag. Det är Billy som har fixat allt. Men utan att jag vet så mycket om det så kommer det bli kul.

Så det är svårt att sätta några odds för hur det kommer att gå? – Det blir jävligt svårt att sätta några odds. Jag skulle ändå säga att de är höga odds på oss, jag tror inte vi är så vassa efter kvällens firande, erkänner han.

Håller man igen eller kör man hela vägen in i kaklet under kvällen? – Firandet är viktigare än fotbollen, i alla fall den här gången, avslutar han med ett skratt.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.