Laddar

Pelles cancerbehandling snart klar: ”Tar ett steg i taget”

Pelles insamling till Cancerfonden har hittills fått in drygt 129 000 kronor – nu hoppas man nå 200 000.

delningar

I torsdags, den 15 februari, uppmärksammades den internationella barncancerdagen. I Sverige insjuknar omkring 300 barn om året i cancer enligt Barncancerfonden och alla dessa har behov av behandling och en fungerande sjukvård. För att kunna erbjuda det till alla barn och samtidigt se till att forskningen går framåt behövs det pengar.

Kalmars egen kämpe, Pelle Deverén, fick lymfatisk leukemi när han var åtta år. Just nu är han inne på de sista månaderna av sin två och ett halvt år långa behandling.

– Han har det ganska tufft fortfarande och kan inte komma upp på morgonen som han ska men sen piggnar han till under dagen. Det är benmärgen som blir trött nu mot slutet av behandlingen, säger Pelles mamma Hanne Deverén.

Börjar ni se ljuset i tunneln nu? – Ja, men man vågar inte tänka så. Vi tar ett steg i taget.

Pelle är en välkänd kille, inte bara hos Kalmarborna utan även nationellt. Han var bland annat gäst i Skavlan junior på Barnkanalen för nästan exakt ett år sedan och Barncancergalan hösten 2016. Han är även en välkänd figur i IFFE-hallen, både som fan av Kalmar HC och som målvakt i ett av föreningens pojklag.

– Pelle kan vara med lite på sina aktiviteter och vi pushar hela tiden för att han ska röra på sig. Vi längtar ju självklart tills augusti då alla medicinering förhoppningsvis är slut även om vi hela tiden fokuserar på att man måste leva under tiden.

När Pelle först blev sjuk startade man en insamling till Barncancerfonden i Pelles namn. För tillfället ligger summan på drygt 129 000 kronor men det kan alltid bli mer. Varenda krona räknas.

– Vi har ju slagit 100 000 kronor så 200 000 hade varit jättekul att nå, säger Hanne.

Relaterade artiklar