Laddar

Personal delar ut hjärteslantar från bankens vinst

Personalen får själva välja vart pengarna ska gå.

delningar

Varje år delar Sparbanksstiftelsen Öland ut miljonbelopp i form av bidrag och stipendier till det öländska kultur- och näringslivet. År 2018 kommer man att ta hjälp av personalen för att fördela pengarna.

Hjärteslanten innebär att alla som arbetar på Ölands Bank får 5 000 kronor var att dela ut till ett valfritt ändamål på Öland. Totalt kommer 285 000 kr att delas ut.

Medarbetaren bestämmer själv vart pengarna ska gå. Det kan vara till en förening som fyller en viktig funktion, ett projekt eller verksamhet med starkt hjärta för Öland, som medarbetarna vill premiera. Utdelningarna kommer att göras löpande under hela året, runt om på Öland.

– Det är viktigt att människorna i samhället som inte direkt påverkas av våra bidrag också får veta vad vi gör och vad vi står för. Att kunderna i banken får veta att de är med och bygger upp vårt gemensamma samhälle. Vi är och förblir en lokal bank med ett hjärta som brinner för Öland, säger Mats Bengtsson på Sparbanksstiftelsen Öland.

Sparbanksstiftelsen Öland är delägare i Ölands Bank och det är från bankens vinst pengarna kommer.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.