Laddar

Perssons makalösa Australien-resa: ”Var färdig med fotbollen”

Sofie Persson flyttade till Australien och hade mer eller mindre bestämt sig för att sluta med fotbollen. I helgen var den förra IFK Kalmar-forwarden straffar från final i landets proffsliga. "Största matchen i min karriär".

delningar

Sofie Persson startade för Brisbane Roar mot meriterade Melbourne City i semifinalen i den så kallade Grand Final i Australiens proffsliga Westfield WLeague. Persson, som spelat för både Lindsdals IF och IFK Kalmar, blev utbytt i den andra halvleken och fick sedan se Australiens landslagsstjärna Lisa De Vanna avgöra i straffläggningen.

Sofie Perssons första proffssäsong är över.

– Min resa med Roar har varit extremt lärorik. Jag har fått uppleva en helt annan professionalism och har kämpat varje dag för speltid. Jag har startat tre matcher så blivit en del bänktid men att få starta i semifinalen mot ligans bästa lag i direktsänd tv kändes som en personlig seger, det lönar sig att aldrig ge upp, säger Sofie Persson.

23-åringen drog faktiskt till Australien för att ”slippa” just fotbollen.

– Ja, jag hade ju i stort sett bestämt mig för att jag var färdig med fotbollen efter allt som hände i Kalmar – och det var just den största anledningen till att jag bestämde mig för att resa till Australien och studera i ett år. Men jag kunde bara vara utan fotbollen i någon månad innan jag började lira för skojs skull i den lokala ligan vilket blev en succé.

Sofie Persson spelade sedan i delstaten Queenslands högsta liga och via bra prestationer där fick proffsklubben Brisbane Roar upp ögonen för den småländska forwarden.

– Inget av detta var planerat. Jag åkte till Brisbane för träning tre gånger i veckan i cirka en månad innan jag fick besked om att de ville signa mig. Jag flyttade då till Brisbane för att kunna satsa helhjärtat.

Beskriv säsongen i proffsklubben? – Det har varit helt fantastiskt att få resa runt i Australien och lira med ett lag där atmosfären har varit magisk. Att sedan träna och spela matcher i den australiensiska högsommaren har definitivt varit en utmaning många gånger, haha…, säger Sofie Persson och fortsätter:

– Matchen vi spelade i helgen får jag nog klassa som den största i min karriär hittills. Allt stöd vi fått före under och efter matchen från supporters och sponsorer var helt otroligt. Känslan där ute på plan var något över det vanliga.

Vad händer nu? – Vi har tre veckor helt ledigt nu innan vi möts upp igen så jag har lite att tänka på. Jag vill så klart stanna här och spela med Brisbane Roar igen i oktober men vad som händer där emellan vet jag inte. För tillfället håller jag det väldigt öppet med var jag kan tänka mig att spela. Jag får se om jag stannar i Roars program tills oktober och slåss för ett kontrakt eller om kanske något annat erbjudande dyker upp.

IFK Kalmar letar forwards. Något samtal från Kalmar? – Jag har väldigt många människor jag saknar väldigt mycket i Kalmar men, nej, det är ingen som har ringt, säger Sofie Persson.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Mobilen tar plats i vår vardag

I dagens samhälle reagerar vi nästan mer på om någon inte pillar på sin mobil, än om man är upptagen med den.