Laddar

Peter Swärdh: ”Det är en viktig fortbildning”

KFF-chefen är hemma från tränarträffen i Abu Dhabi.

delningar

Under förra veckan var KFF:s tränare Peter Swärdh på allsvensk tränarträff i Abu Dhabi. På måndagen kom han hem till Kalmar.

– Det har varit bra kvalitet på föreläsarna som varit där och vi har även fått ett bra erfarenhetsutbyte med andra tränare från allsvenskan. Samtidigt har vi haft bra diskussioner både under och efter föreläsningar som ger mycket tillbaka, säger Swärdh till Kalmar FF:s hemsida.

Förutom föreläsningar besökte Swärdh det svenska landslagets träningar och såg även Sveriges träningslandskamp mot Elfenbenskusten.

– Överlag kan man säga att det är tajta dagar med en bra atmosfär. Föreläsningarna har bestått av att vi har lyssnat på A-landslag och U21-landslag där vi fått en kontakt mot de lagen som är viktig. Vi får även en inblick i deras verksamhet vilket är bra där vi kan förstärka relationerna bland alla tränare.

– Det har även varit föreläsningar från tränare med erfarenhet utomlands och om idrottspsykologi och fysiologi, säger Swärdh.

Hur viktig känner du att de här träffarna är för allsvenskans utveckling?

– Det är en viktig fortbildning för oss tränare känner jag personligen. Det viktigaste är sambandet mellan elitränarna- A-landslaget och U21-landslaget där vi får en inblick i varandras verksamheter. För egen del så är det totalt sett viktigt att hela tiden få nya inputs och kunna lära sig nya saker, avslutar Swärdh.

Relaterade artiklar