Laddar

Petersson: ”Våra chanser är mikroskopiskt små”

Fem poäng upp till andraplatsen med sex poäng kvar att spela om. "Vi har slagit bort de tankarna", säger IFK Bergas tränare Ola Petersson.

delningar

Chansen att nå kvalplatsen upp mot division 1 försvann förra lördagen efter 2-2 borta mot Kvarnby, menar IFK Berga-tränaren Ola Petersson.

– Det är känslan. Vi kommer förmodligen inte att nå dit och har slagit bort de tankarna nu. Nu har vi istället fokus på att vinna de två sista matcherna, säger han.

På lördagen gästar IFK Hässleholm. I skrivande stund är det fortfarande oklart om matchen kommer att spelas på Bergavik eller Gröndals IP, som är reservplanen.

– Vi har haft fem bortamatcher i rad nu. Det får räcka, säger Petersson och syftar på de senaste hemmamatcherna som flyttats till Gasten, efter att Bergavik varit obrukbar.

Vad blir nyckeln mot IFK Hässleholm? – Ett bra försvarsspel. De har gjort en bra höst och värvat in en hel del kvalitet. De slåss för sin överlevnad där nere, även om jag tror att de kommer att klara sig. Så det kommer bli tufft.

Både Lund och Hässleholms IF ligger fem poäng före Berga.

Lek med tanken att de förlorar sina matcher i helgen – därefter har ni Lund borta i avslutningen? – Ja, då blir de nog skitnödiga. Men jag tror inte på det. De är alldeles för stabila för att lägga bort det här. Våra chanser är mikroskopiskt små, säger Ola Petersson.

Blåränderna har Måns Olström avstängd och Victor Nilsson som ett frågetecken med ljumskbesvär inför matchen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.