Laddar

Petra gick ner 45 kilo – nu vill hon hjälpa andra att förändra sina liv

Hon har gjort en personlig resa – nu vill Petra Hagelin inspirera och hjälpa Kalmarborna till en bättre hälsa.

delningar

För tolv år sedan, när vågen stod på 120 kilo, började hon sin stora förvandling. Nu vill Petra Hagelin inspirera och hjälpa andra att förändra sina liv till ett bättre välbefinnande.

– Det hela började med att jag satt hemma och monterade ihop Ikea-möbler. Allt var väldigt jobbigt och jag orkade ingenting. Det var då jag bestämde mig för att ta tag i mitt liv, säger hon.

Sagt och gjort, direkt efter semestern gick hon med i ViktVäktarna och tog en tydlig riktningsförändring i livet.

På två år gick hon ner 45 kilo.

  Petra Hagelin före och efter. Foto: Privat/Karl-Oskar Karlsson

– När jag vägde så pass mycket som jag gjorde var det nästan som att jag bad om ursäkt för allt. Självkänslan var i botten och orken att leka med sonen fanns inte där alls, säger Petra Hagelin.

Nu har hon utbildat sig till coach hos ViktVäktarna för att kunna hjälpa andra – och är sedan början av november – stationerad i Kalmar varje torsdag.

– Det var mitt mål under senaste året. För att få bli coach hos ViktVäktarna måste du vara guldmedlem, det innebär att du ska gå ner till sin målvikt och hålla den.

För det är mycket det allt handlar om, menar Hagelin.

– Hos oss får du inga strikta scheman med vad du ska äta. Här får du en budget med smarpoints, som du ska hålla varje dag. Alla livsmedel har ett smartpoints-värde, dessa värden hittar du lätt i VikVäktarnas app – som är ditt främsta redskap i din viktresa. Utöver dina dagliga SmartPoints har du även en veckobonus, som du själv styr över. Vill du äta den vid ett och samma tillfälle eller kanske fördela den på hela veckan? Med hjälp av veckobonusen finns det utrymme att få unna sig något på helgen om man blir bortbjuden på middag eller så. Sätta lite guldkant på livet.

Efter att ha gått ner i vikt – är det ofta lätt att övergå i gamla vanor efter ett tag. Petra Hagelin menar att ViktVäktarnas koncept är ypperligt för den som vill göra en livsstilsförändring.

– Vi peppar, stöttar och har möten och hjälper till hela vägen. Vi har diskreta rum där man vägs alldeles ensam. Man ska inte behöva känna någon rädsla, utan det är väl investerade pengar att teckna ett medlemsskap här.

Efter den egna personliga resan vet Petra Hagelin vad en förändrad livsstil leder till.

– Jag mår så otroligt mycket bättre. Både psykiskt och fysiskt. Jag orkar vara aktiv och känner ett allmänt bättre välbefinnande. Alla borde investera i sig själva för att må bättre.

Relaterade artiklar