Laddar

”Pettson” laddar för sin sista stora turné: ”Kolossalt roligt”

Efter sommarens succé med "Pannkakstårtan" blickar nu Ingemar Bernthsson framåt mot nästa stora utmaning.

delningar

Under onsdagen hålls årets sista föreställning av ”Pannkakstårtan” med radarparet Pettson & Findus i Skälby loge.

Med totalt 24 föreställningar och 5000 besökare har nu Ingemar Bernthsson, vd för Mycke Nöje i Sverige och mannen i Pettson-kostymen, en mycket lyckad period bakom sig.

– Vi har haft en kanonsommar med rekordmånga föreställningar och besökare. Publiken är så glad och den kommer tillbaka, så vi är lyckligt lottade, berättar Ingemar.

– Vi har ökat med ungefär 500 personer totalt i år. Pettson & Findus drar mycket folk överallt och vi har tak över huvudet, så varken vi eller publiken behöver bekymra oss över det svajiga vädret, fortsätter han.

Trots att sommarföreställningarna efter onsdagen är över har Ingemar redan nu börjat jobba med pusslet inför en massiv Sverigeturné till 60 städer i början av nästa år.

Det blir min sista stora turné, det kan bli roligt. Varken Penny som spelar Findus eller Martin som spelar Gustafsson har varit med på någon sådan turné. Det är ett bra gäng och det blir kul att göra detta tillsammans under tre månader, från Kiruna i norr till Ystad i söder, säger Ingemar.

Ingemar har nu inte varit iväg på turné på drygt 4-5 år, men det betyder inte att det här kommer bli något som är nytt för honom.

– Jag har gjort 15 till 20 sådana turnéer runtom i landet och det här är mitt 26:e år som gubben Pettson. Jag brukar säga att jag har spelat i alla städer i Sverige utom Visby, och Visby blir det inte på den här turnén heller, säger han och skrattar.

– Det kommer bli jätteroligt, men jag vet också att det är jobbigt att vara på turné så länge. Man spelar och sen ska man riva, sen ska man direkt åka till nästa ställe och bygga igen. Det går i ett och det är slitigt, men det är kolossalt roligt och Pettson & Findus drar mycket folk överallt, avslutar Ingemar.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.