Laddar

Pizzan som Kalmarborna helst äter på nyårsdagen

Nyårsdagen är bakispizzans högtid. Nu har Onlinepizza undersökt vilken pizza som är Kalmarbornas favorit.

delningar

Om fyra dygn, på nyårsdagen, kommer fler svenskar än någon annan dag på året att bota baksmälla genom att äta pizza. Enligt hämtmatsappen Onlinepizza ökar försäljningen av pizza på nyårsdagen med 300 procent jämfört med en vanlig söndag. 

– Varje år sker en stor ökning i beställningsstatistiken under nyårsdagen, då tre gånger så många appar eller ringer hem pizza jämfört med en vanlig söndag. Högst tryck är det i våra system mellan 13.00 och 15.00 samt 17.00 och 19.00, då får pizzabagarna det riktigt svettigt, säger Anders Signell, VD för Onlinepizza.se.

Svenskarnas favoritpizza är kebabpizzan, men i Kalmar ser statistiken annorlunda ut. Flest beställningar av de ordinarie pizzasorterna får klassikern Hawaii (se faktaruta) med tomatsås, ost, skinka och ananas. Absolut populärast är ändå att komponera sin egen pizza.

På såsfronten har under året en ny sås seglat upp som etta i landet. Bearnaisesåsen är numer populärare än den tidigare ettan kebabsåsen. Ingredienserna som de flesta av svenskarna absolut inte vill ha på sin deg är sardeller, banan och musslor.

Se topplistorna för Kalmar och Sverige i faktarutan.

 

Kalmar topp sju:

Egenmodifierad 47.48%

Hawaii 5.52%

Vesuvio 5.26%

Capricciosa 4,37

Gyrospizza 2.45%

Tropicana 1.46%

Kebabpizza1.35%

Sverige topp fem:

Egenmodifierad 42,06%

Kebabpizza 7,20%

Vesuvio 6,08%

Capricciosa 4,61%

Hawaii 4,45%

Källa: Onlinepizza.

Relaterade artiklar