Pizzerian gör sig redo för anstormning

Ibrahim Barakat, från Pizzeria Venezia. - Foto: Carl Winsth

"Vi har tagit in extra personal och vi har beställt extra varor".

delningar

Att äta pizza på nyårsdagen har växt till en så stor tradition att nyårsdagen kallas för den inofficiella pizzadagen. Pizzeriorna förbereder sig för en enorm anstormning och de flesta pizzeriorna har kallat in extra personal och bunkrat upp med extra mycket ingredienser till den stora dagen.

Och Pizzeria VeneziaEsplanaden är inget undantag.

– Vi är en av alla pizzerior i Kalmar som har mycket att göra den här dagen, säger Ibrahim Barakat från Pizzeria Venezia.

Hur har ni förberett er?

– Vi har tagit in extra personal och vi har beställt extra varor. Dessutom kommer vi att skära extra av de saker som brukar gå åt, till exempel så skär vi mer ost, mer skinka och mer kebab samt så gör vi mer pizzasallad.

Nyårsdagen är förknippat med fullt ös på Pizzeria Venezia och man räknar med att det kommer att vara som mest folk från lunchtid till sent på kvällen.

– Det har blivit den dagen som vi har mest att göra och vi räknar med och hoppas på att det blir mycket folk i år igen. Vi hoppas att det blir som förra året – om inte ännu mer.

Vilken pizza säljer ni mest av?

– Vi har en pizza som heter Venezia special med oxfilé och vitlöksost, den brukar vi sälja mycket av. Och sen kebab- och gyrospizzorna såklart.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar