Planen: Nytt höghus på Varvsholmen: "Klart vi vill nyttja det"

Varvsholmen kan snart få flera nya bostäder. - Foto: Dennis Johansson

Läppstiftets höjd på 35 meter kan passeras.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Ute på Varvsholmen finns det endast en liten grusplätt kvar att bygga bostäder på. Den som pekar åt nordost. Marken ägs av CA fastigheter och planerna för ett nybygge på just den grusplätten är i full gång.

– Vi planerar för ett antal byggnader. Enligt den detaljplan som vi håller på att förbereda och vi kommer att lämna in bygglov under hösten. Sedan är det upp till kommunen, men vi planerar för en byggnation och byggnationsstart, vilket i och för sig kommer att ta lite tid, säger CA fastigheters vd Johan Damne.

Totalt rör det sig om byggnation på cirka 12 000 kvadratmeter med byggnader på olika höjder. Byggnaderna längst ut nordost kommer att vara högre och byggnaderna mot kanalen kommer att bli lägre – precis som man byggde i ett tidigare projekt.

Som högst får den nya byggnaden vara 36 meter. Den just nu högsta byggnaden på Varvsholmen, läppstiftet, mäter 35 meter.

– Det är klart vi vill nyttja det. Det finns ingen anledning att bygga lägre än så. Såväl kommunen som vi tycker att det är lite synd att vi inte vågade gå upp högre för några år sedan. Men nu är vi där vi är och rättar oss givetvis efter de planerna som vi har valt att ta fram.

Förhoppningen är att kunna börja bygga under nästa år.

– Först måste vi lämna in handlingar för bygglov och kommunen måste behandla det. Men med en grov gissning borde vi kunna starta någon gång nästa år. Men när det blir är svårt att sia om, avslutar Damne.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar