Laddar

Planer på nytt hotell i Kalmar – här kan det byggas

EA Fastigheter har ansökt om bygglov för att bygga ett tre våningar högt lägenhetshotell. Målgruppen är bland andra turister, studenter och affärsresenärer.

delningar

Den aktuella tomten i kvarteret Vinrankan nära Södra Vägen och Sandrarondellen har varit outnyttjad under flera år och mest använts som parkering.

Nu har EA Fastigheter som äger marken lämnat in ett bygglov om att få bygga ett lägenhetshotell på platsen. Hotellet ska ha 25 rum och vara tre våningar högt. Fastigheten kommer att vara på totalt 900 kvadratmeter.

– Hotellet kommer att vara som ett vanligt hotell förutom att det är obemannat. Det rör sig om korttidsutyrning av rum där den som hyr inte behöver besittningsskydd, säger Daniel Ahlqvist som är projektledare på EA Fastigheter.

Den tänkta målgruppen är exempelvis konsulter som befinner sig i staden för jobb under en tidsbegränsad period,

– Man kan också tänka sig studenter som hyresgäster, även om det kanske skulle bli lite dyrare än ett vanligt studentboende. På sommaren tror vi också att turister vill hyra, säger Daniel Ahlqvist.

Ärendet är nu ute för grannyttrande eftersom den ursprungliga detaljplanen ändrats gällande antalet våningar, från två till tre.

Relaterade artiklar