Laddar

Platt fall för FBC Kalmarsund – förlorade hemma mot jumbon

"Det är för jävla dåligt", säger skyttekungen Marcus Johansson, efter Kalmarsunds bottennapp mot Skoghalls IBK.

delningar

Med jumbon på besök sökte FBC Kalmarsund efter ett trendbrott – och fick det precis motsatta. Trots helt nyvaskade formationer föll topptippade laget mot Skoghalls IBK med hela 6-10, efter två mål i tom kasse.

Det började dock helt okej för hemmalaget som gick till den första pausvilan i en trygg 4-2-ledning.

– Då tyckte jag till och med att vi var värda att leda med något mål till. Tyvärr känns vi svaga mentalt när vi åker på målen bakåt och går ner oss, säger Emil Stille, tränare i FBC Kalmarsund.

Marcus Johansson stod för ett mål och två målgivande passningar i matchen.

– Det är för jävla dåligt. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Vi har så mycket mer att ge, men de ställer upp med en köttmur och vi skjuter 150 skott i täck. De jublar och eldar på medan vi sitter helt tysta på bänken. Det är ingen som eldar på alls hos oss, säger han.

Inför slutperioden var ställningen 5-5. FBC förlorade den sista akten med hela 5-1.

– Man lägger ändå tre-fyra kvällar i veckan på träningar för det här. Jag är så otroligt besviken. Vi måste kunna vara mer skärpta och skjuta förbi deras täck eller suga på den tills man har läget. Sedan känns det som att varje boll trillar in bakåt när de får sina spelvändningar på oss, säger Johansson.

Hur ska ni göra för att vända på det här? – Nu är det så tätt inpå. Det är många delar som gör att vi inte hittar riktigt rätt. Vi har lite snedvriden självbild, men sedan är det givetvis en ledarfråga och det är möjligt att jag och Håkan (Robertsson, assisterande tränare) inte når ut hela vägen alla gånger, säger coach Stille.

Med halva serien spelad ligger FBC Kalmarsund utanför topp fyra som innebär playoff mot SSL.

– Det är långt kvar och vi kommer kriga på. Men vi måste få upp engagemanget och energin, menar Marcus Johansson.

I och med trepoängaren i Kalmar sportcenter hoppade Skoghalls IBK upp två placeringar och har kontakt med lagen ovanför strecket.

INNEBANDY, ALLSVENSKAN: FBC Kalmarsund–Skoghalls IBK 6–10 (4-2, 1-3, 1-5) Målen, FBC: Alexander Berglund, Martin Willsund, Gustav Bäckstedt, Max Johansson, Johan Wittberg, Marcus Johansson. Skott: 36-22. Publik: 442, Kalmar sportcenter.

Relaterade artiklar