Laddar

Plusgymnasiet startar ny fotbollsprofil 2016: ”Vill skapa bättre fotbollskultur i Kalmar”

Plusgymnasiet adderar ett nytt ben i sitt program – en fotbollsprofil med start hösten 2016. ”Vi vill hjälpa till att skapa en bättre fotbollskultur i Kalmar”, säger rektorn Michael Grenstadius.

delningar

Plusgymnasiet öppnade upp i Kalmar 2012. Nu adderar gymnasieskolan en helt ny fotbollsprofil med start hösten 2016.

Utbildningen kommer att bedrivas två gånger i veckan under tre års tid.

– Vi vill erbjuda tjejer och killar i regionen en gedigen fotbollsutbildning. Fokus kommer att ligga på den personliga utvecklingen som fotbollsspelare, säger rektorn Michael Grenstadius.

Michael Grenstadius har tidigare varit målvakt i division 2-laget Lärje/Angered och är fortfarande aktiv mellan stolparna – nu i Smedby Boik.

Stagneliusskolan, bara några hundra meter från Plusgymnasiet, driver Fotbollsakademin och även fotboll som individuellt val. Finns det plats för ytterligare en fotbollsprofil? – Det får tiden utvisa men jag tycker att det bör göra det. Det finns många bra fotbollsspelare både på tjej- och killsidan i regionen men min uppfattning är att många av dem tappar intresset alldeles för tidigt. Bara för att du exempelvis inte kommer in på Fotbollsakademin behöver det inte betyda att du inte blir en bra spelare. Det finns många spelare där ute som är så kallade ”late bloomers”, spelare som når sin fulla potential lite senare. Vi vill fortsätta hjälpa eleverna i sin utveckling och skapa en bättre fotbollskultur i Kalmar. Vi vill stärka Kalmars position som fotbollsregion i Småland.

Var kommer ni bedriva träningen? – Fredriksskans är ett alternativ men vi vet inte riktigt vad som händer där än. Är det ens möjligt? Lindsdal och Fjölebro är ett annat. Diskussioner pågår, säger Michael Grenstadius.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.