Poängmaskinen har respekt inför bortamatchen: "Seriens bästa försvar"

Jarkko Oikarinen menar att man måste ha tålamod för att besegra Dalen.

delningar

Efter längre formsvacka kom till slut en otroligt viktig seger mot starka Troja/Ljungby. Nu ställs Kalmar HC mot mot Dalen som tidigare i höstas kom till Iffehallen och nollade Kalmar.

– Sist blev vi ganska överkörda av dem. Defensivt är de bland de bästa i serien. Vi måste åka dit och verkligen ha tålamod. Vi måste vara väldigt noga och minimera misstagen. Vi har lite kolla på hur de spelar iallafall, säger Jarkko Oikarinen.

Oikarinen borde ha rätt i att det kommer att bli en tuff bortamatch. Dalen har hittills bara förlorat en hemmamatch av sex möjliga. Man ligger för närvarande på 24 poäng, fem poäng före Kalmar som har häng på de viktiga topp 5-placeringarna.

– Vårat mål är att åka till Dalen och göra så bra match som möjligt. Sen får se vad det räcker till. Vi tar en match i taget, menar Oikarinen.

Med tio mål och åtta assist så leder Oikarinen poängligan i hela serien. Trots detta är han ödmjuk som få. På frågan om hur det har gått för honom personligen så svarar han så här:

– Det har varit helt godkänt, lite upp och ner. Det har varit hackigt sista tiden men det kändes bättre mot Troja. Det är bara att gnugga på.

Har ni självförtroende i laget nu igen?

Ja, det har vi med oss nu. Det är alltid viktigt att vinna och få lite självförtroende, avslutar Oikarinen.

Matchen spelas klockan 19.00 under onsdagen i Skandia Mäklarna Center i Norrahammar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar