Laddar

Poängtapp mot toppkonkurrenten för IFK Kalmar

IFK Kalmar lyckades bara ta en poäng i bortamatchen mot Assi IF. Trots en tunn trupp är laget ändå nöjda med hur de genomförde matchen.

delningar

Under söndagen spelade IFK Kalmar bortamatch mot Assi IF i Elitettan, laget som skuggar Kalmar i tabellen. Efter 90 minuters spel på en ganska dålig konstgräsplan slutade matchen 1-1. Ett resultat som var ganska rättvist i slutänden.

– Det var en jämn match. De hade mer bollinnehav medan vi hade lite fler målchanser. Så det kunde ha gått åt vilket håll som helst kändes det som, säger Elsa Karlsson, back i IFK Kalmar.

Om man ser till bortalagets prestation var den klart godkänd. Framförallt i andra halvlek.

– Vi spelar bra i första. Men i andra höjer vi oss. Framförallt defensivt då vi blir kompaktare och stänger deras spel, säger Elsa Karlsson.

Trots en ny anfallsuppsättning, var även offensiven bra. Flera positionsändringar gjordes inför matchen då truppen var ovanligt tunn. Elsa Karlsson ser det som en styrka att laget kan leverera, trots att flera stycken spelade på ovana positioner.

– Det är en styrka hos oss att vi kan anpassa oss till situationen och göra det bra. Det visar att den goda form som vi haft under säsongen håller i sig.

Snabba kontringar var det främsta IFK Kalmar hade i anfallsväg. Utöver detta var det även en del fasta situationer som skapade oreda i Assi-försvaret. Backen Elsa Karlsson hade ett par chanser under matchen. Framförallt det andra läget var väldigt nära att återge Kalmar ledningen.

– Det var en hörna som seglade över alla ner mot mig. Då drog jag den på volley, men tyvärr gick den en halvmeter utanför, säger Elsa Karlsson.

För IFK Kalmar väntar nu en lång resa hem. Tillskillnad från dit-resan blir det det enbart flyg. Först till Arlanda, sedan vidare hem till Kalmar.

 

 

Assi IF – IFK Kalmar 1-1 (1-1)

0-1 Erin Gunther

1-1 Paulina Hedquist

Relaterade artiklar