Laddar

”Polettens” efterträdare: ”Fantastisk miljö”

Han ska få ordning på Guldfågeln Arenas gräsmatta. "Mycket kärlek."

delningar

Den prisade och populära planskötaren Jonas ”Poletten” Karlsson har lämnat Kalmar FF. Efterträdaren Mathias Svensson har 25 års erfarenhet från golfvärlden, där han verkat både som banchef och klubbchef hos Möre GK.

Sedan januari månad har Svensson Guldfågeln Arena som arbetsplats – och han trivs redan som fisken i vattnet.

– När jag fick frågan var det självklart att tacka ja. Min tjänst är helt nykomponerad och innebär att jag under vintern jobbar med marknad och under övriga tiden jobbar som planskötare, säger han.

När 24Kalmar besökte Mathias Svensson på Guldfågeln Arena under onsdagen låg det drygt en decimeter snö på planen.

Det är bara en månad kvar till hemmapremiären mot Elfsborg. Börjar du bli orolig? – Nej, det ska börja regna och bli plusgrader här nu framöver, så jag är inte orolig. Tanken är att vi ska börja så in och sätta i gång lite planvärme i nästa vecka.

Så planen kommer vara i bra skick till premiären? – Så bra som den bara kan bli i alla fall. Får vi bara lite värme så ska det inte vara några problem alls.

Under flera säsonger har Guldfågeln Arena blivit utsedd till allsvenskans bästa fotbollsplan. Är det lite extra press som vilar på dina axlar i och med det? – Nej, jag vet att jag sitter på kunskapen, så det känns bara kul och inspirerande.

Vad är hemligheten med en bra plan? – Mycket kärlek, skulle jag säga. Det är ganska tung belastning varje gång det spelas match på planen, och nyckeln till en bra plan är att få till ett bra rotsystem, där det inte släpper hela tiden.

Det finns ju ett hörn där det alltid släpper? – Ja, exakt. Och där har jag lite olika planer där jag kommer testa mig fram och så lite olika grässorter.

Mathias Svensson två största intressen är golf och fotboll. Nu har han fått förmånen att arbeta på heltid med båda.

– Det är få förunnat att ha fått jobba med båda sina största intressen. Jag brinner verkligen för det här och måste säga att Kalmar FF är en fantastisk miljö att få jobba i. Jag har aldrig skrattat så mycket som jag har gjort de här två månaderna. Hela föreningen är på uppgång är känslan och det känns väldigt inspirerande.

Relaterade artiklar