Polisen bekräftar: Kvinna i 25-årsåldern våldtagen av två män

(Uppdaterad 10:18) En kvinna ska ha hjälpt offret, polisen vill nu komma i kontakt med vittnet.

9 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var klockan 21.01 på måndagskvällen som polisen larmades angående en våldtäkt. Väldigt snabbt upprättades en avspärrning kring Stensbergsparken, öster om sjukhuset i Kalmar. Stora polisiära insatser upprättades med bland annat en specialsökhund.

– Det är en kvinna i 25-årsåldern som anmälde att hon blivit överfallen runt 20.30. Hon var gåendes på väg genom parken där två män som satt på en bänk. De gick upp och ifatt henne för att sedan med våld dra ner henne och därefter genomfört våldtäkten, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

En kvinna ska ha hjälpt offret. Polisen menar att det för dem är viktigt att komma i kontakt med kvinnan. Man har också ett signalement på de två misstänkta. Ett signalement som skapats utifrån de uppgifter som inkommit vid förhör med offret.

– De här männen verkar ha avbrutits på något sätt för att sedan lämna platsen på varsin cykel. Förmodligen har de blivit skrämda. De beskrivs vara i 15-20-årsåldern med mörka kläder och huvor uppdragna. Det kom efteråt fram en kvinna till den drabbade när hon befann sig i parken. Hon hade med sig en liten hund och hon hjälpte då offret till sjukhuset. Vi har inte kommit i kontakt med henne efteråt men är jätteintresserade av att göra det, säger Loeffel.

Polisen beskriver att hon när offret kommit till sjukhuset var hon fysiskt välmående men chockad efter händelsen. Det polisen dock är förtegen med är vad man gjort för fynd på den kriminaltekniska undersökningen.

– Kvinnan var chockad men inte fått några större fysiska skador. Vi har inatt haft en specialsökund för att söka efter sperma på brottsplatsen. Vad de har hittat kan vi tyvärr inte gå ut med. Men vi är väldigt intresserade av att komma i kontakt med vittnen. Även om det har varit tomt när man varit där, så är alla iakttagelser från platsen intressanta. Det kan hjälpa oss att skära ner tidsramar bland annat, säger Loeffel.

Brottsrubriceringen ändrades under natten. Från sedlighetsbrott till våldtäkt.

Texten uppdateras.

Här ligger parken:

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar