Laddar

Polisen övar för att hantera terrorattentat

Insatsstyrka och helikoptrar kommer att användas i en stor polisövning på olika ställen i polisområdet under tisdagen och onsdagen.

delningar

Den 20-21 september kommer polisen i region Syd att genomföra en övning för att hantera terrorattentat. Övningen kommer att utspela sig på olika platser i Skåne, Kalmar, Blekinge och Kronobergs län, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Allmänheten kan bli uppmärksammad på övningen genom ökad polisiär aktivitet i anslutning till vissa platser i regionen och insatspolis kommer att övas. Det kan också förekomma skottlossning med lös ammunition. Polisens och militärens helikoptrar kommer att användas i övningen.

Syftet med övningen, som benämns Triarii, är att öva det regionala responssystemet och regional ledningsförmåga vid ett oförutsett terrorattentat, står det i pressmeddelandet.

Även nationella operativa avdelningen (NOA) och det nationella insatskonceptet (NIK) deltar i vissa delar av övningen.

Ett terrorattentat är alltid en nationell angelägenhet oavsett var det utspelas eftersom brottet riktar sig mot Sverige som stat. Ett attentat involverar också alltid fler myndigheter än vår egen och dessutom väldigt ofta även utländska myndigheter. Vi passar därför på att öva några nationella delar samtidigt som regionen genomför sin övning säger Jonas Hysing, chef för det nationella taktiska rådet vid NOA i pressmeddelandet.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.