Laddar

Polisen vädjar till föräldrarna: ”Titta till era ungdomar”

Stadsfestens första dag kantades av ungdomsfylla. Nu går polisen i Kalmar och på Öland ut med en uppmaning till alla föräldrar.

delningar

Under torsdagen, i samband med att Kalmar Stadsfest startade, var det stökigt i centrala Kalmar och en ”hög grad av ungdomsfylleri” rapporterades. I ett försök att minska ungdomsfylleriet på fredagen och lördagen, går nu polisen i Kalmar och på Öland ut med en vädjan till alla föräldrar på Facebook.

”Detta riktar sig framförallt till er föräldrar som har tonåringar som skall in till Kalmar stadsfest i kväll.

Gårdagskvällen bjöd på en hög grad av ungdomsfylleri och en avsaknad av föräldrar. Även om ens barn tycker det kan vara pinsamt att mamma eller pappa dyker upp på stan så är jag säker på att de egentligen uppskattar det. Inte minst som alternativet i bland är att bli hemkörd av polisen och överlämnad till vårdnadshavare. För att underlätta för er så kommer ni troligen att hitta dom framför McDonalds vid Baronen eller uppe på vallen över Jordbroporten.

Därför! En särskild inbjudan till er föräldrar att komma in till stan i kväll för att titta till era ungdomar”, skriver polisen på sin Facebook-sida.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.