Laddar

Polisens satsning mot drogerna i Kalmar: ”Det har ökat”

Polisen i Kalmar och på Ölands riktade insats mot narkotikan har burit frukt.

delningar

De senaste veckorna har polisen arbetat särskilt mot drogerna som florerar i krogmiljöer i Kalmar. Ett arbete som har gett resultat.

”Hittills har det resulterat i femtiotalet anmälningar om både innehav och användande. I några fall misstänker vi även försäljning och att man har delat med sig av narkotikan”, skriver polisen på sin Facebooksida.

Enligt polisen har brukandet av narkotika ökat på stadens krogar. Droganvändandet leder även ofta till annan brottslighet.

”Visste du att det även är straffbart att dela med sig? Vi beslagtog cannabis, ecstasy, kokain, amfetamin och läkemedel. I samband med arbetet kunde vi även upptäcka annan brottslighet som drograttfylla, vapenbrott och stölder. Vi arbetar alltid mot narkotika, även fortsättningsvis”, skriver polisen.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.