Laddar

Politiker vill tillåta gårdsförsäljning av alkohol

Gårdsbutiker kan i nuläget inte sälja lokalproducerade alkoholhaltiga drycker direkt till konsumenten, något som Mathias Karlsson (L) vill ändra på.

delningar

Under onsdagen besöker politikern Mathias Karlsson, och en grupp andra riksdagsledamöter från Liberalerna i Kalmar län, Wannborga gård på Öland. Detta för att samla information om hur regionen skulle påverkas om gårdsförsäljning av alkohol tillåts.

Wannborga gård tillverkar sitt eget vin, men får i nuläget inte sälja det direkt till konsumenten utan försäljningen sker med Systembolaget som mellanhand. Det är något som Mathias Karlsson och Liberalerna nu vill ändra på.

Öppna gränser och en ny alkoholkultur har det senaste decenniet på gott och ont visat att svensk alkohollagstiftning behöver ses över. Det behövs en modern alkoholpolitik som möter en ny tids utmaningar, säger Mathias i ett pressmeddelande.

Främst hoppas Mathias att en sådan förändring skulle främja småföretagare och skapa fler arbetstillfällen, vilket i sin tur skulle kunna stärka landsbygden och svensk turistnäring.

Besöksnäringen är otroligt viktig för vår del av landet. Det skapar många arbetstillfällen, livnär hela regionen och är en viktig del i att bibehålla en levande landsbygd, fortsätter Mathias.

Relaterade artiklar