Politikern vill se fler idrottstimmar i skolan

Jimmy Loord (KD) vill utöka antalet idrottstimmar i grundskolan. - Foto: Pressbild

Riksdagspolitikern Jimmy Loord (KD) vill se en förändring i grundskolan.

delningar

I mitten på förra året beslutade regeringen att utöka antalet idrottstimmar i grundskolan från 500 till 600 timmar som kommer att börja gälla från och med höstterminen 2019.

Nu vill länspolitikern och riksdagsledamoten Jimmy Loord (KD), som är Kristdemokraternas utbildningspolitiske talesperson, öka det ytterligare.

– Flera skolor i vårt land har konkreta erfarenheter av att mer fysisk aktivitet under skoltid leder till elevers förbättrade skolresultat. Det har också forskats och gjort studier som visar det konkreta sambandet mellan pulshöjande aktiviteter och ökad prestationsförmåga i skolan, säger Jimmy Loord (KD) i ett pressmeddelande.

Politikern menar att flera goda insatser görs redan idag men vill se en förändring hos samtliga skolor ute i landet.

Kristdemokraterna vill se fler schemalagda idrottstimmar i den svenska skolan. Vi konstaterar att våra elever har mindre schemalagd idrott än elever i många andra europeiska länder, säger han och fortsätter.

Vi välkomnar ökningen av antalet timmar men konstaterar samtidigt att vi inte är nöjda. Kristdemokraterna vill gå ett steg längre än alla andra partier och öka antalet idrottstimmar till 700. Denna utökning av antalet idrottstimmar innebär i vårt förslag en minskning av antalet timmar för elevens val.

Riksdagsledamoten menar att utökandet av idrottstimmarna i skolan skulle få skoleleverna att må bättre psykiskt.

– Vårt förslag innebär också att vi från ytterligare ett perspektiv tar oss an utmaningen med den ökade psykiska ohälsan bland barn och unga. Studier visar tydligt hur fysisk aktivitet bidrar till bättre psykiskt mående. Vi har inte råd att låta bli att satsa ytterligare. Jag kommer därför tillsammans med min partikollegor fortsätta arbetet och ta ytterligare seg mot en mer välmående skola. Det är en av de bästa investeringar vi kan göra, avslutar Jimmy Loord (KD).

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar