Popduon blickar framåt: "Göra mer musik"

Under fredagen släpper gruppen en ny låt och fler låtar är på gång framöver.

delningar

Den öländska popgruppen Isle of You, som består av de 21-åriga ölänningarna Elina Danielsson och Ida Johansson, är hemma över julhelgen för att spela upp sin allra nyaste singel Change of heart. Detta gör de i samband med en releasefest på Söderport i Kalmar fredagen den 28 december.

Det ska bli så roligt med en spelning på hemmaplan. Låten handlar om brustna hjärtan och olycklig kärlek. Den är lite mörkare än tidigare låtar vi har släppt. Den är lite Tove Lo och Little Jinder-aktig, säger Ida Johansson.

När tjejerna skrev låten tänkte de på Madonna och om hon hade haft ett brustet hjärta 2018 och hur den hade låtit då.

Vi lyssnar mycket på 80-talet och inspireras av allt som har med 80-talet att göra. Den flirtar med 80-talet och ger lite Madonnavibbar. Det är också skönt att släppa en låt som inte är happy go lucky, för det är inte så hela tiden, säger Ida.

Att livet inte är perfekt är något som tjejerna har diskuterat länge.

– Allt ska vara perfekt och människor ska visa upp en perfekt yta på alla sätt och vis och få den perfekta bilden till sociala medier. Folk mår bara dåligt av det. Därför försöker vi skriva om det i våra låtar och visa det i våra kanaler, att det inte alltid är perfekt, säger Elina Danielsson.

I samband med deras nya singel kommer även en musikvideo att släppas i början av nästa år. En video som spelades in på Södra teatern i Stockholm. Bakom videon fanns ett crew på 12 personer och 40 statister.

– Vi har inte gjort någon musikvideo tidigare så det ska bli kul att få se resultatet. Vi hade ett superteam med proffsiga människor.Det var en som fixade skärpan på kameran och en sprang runt med lampan och hade sjukt fotarbete, säger Ida Johansson.

Foto: Sara Wallin

Om Ida och Elina fick beskriva sin musik så är den baserad på deras unisona och punkiga röster. Dessutom är musiken influerad av 80-talet med elgitarrer och krispiga syntar.

– Det känns som att vi har hittat soundet och hur vi vill låta. Det har tagit jättelång tid eftersom vi har testat så mycket. Men de bitarna börjar falla på plats nu, hur vi vill framstå och vad vi står för, säger Elina.

De båda tjejerna tycker att de har väldigt synkade röster.

– Vi sjunger unisont och så brukar vi även säga att jag är den som har en laserstråle och Elina är rökridån, det blir en cool show, säger Ida.

2018 har varit ett av tjejernas livs bästa år.

– Alla år framöver kommer vara svåra att toppa. Det har hänt sjuka saker. Sia hittade vår låt Bodyguard och lade till den på hennes lista på Spotify. Jag gick in i diskrummet på Espresso House och skrek. Det var lite stort att ta in att vi var med på en världsartists lista, säger Ida.

En annan händelse som varit stor för tjejerna är att deras två låtar Backseat Ceremony och Bodyguard togs upp i P3: s B-rotation.

– Jag har alltid lyssnat på P3 och att de tog upp vår musik var så roligt och något av det bästa som hänt i år. Dessutom alla våra roliga spelningar, säger Elina.

Under 2019 kommer Isle of You släppa ännu fler singlar.

– Vi ser fram emot att göra ännu mera musik och i och med släppen hoppas vi att vi kommer kunna boka flera spelningar. En dröm är att åka på turné och spela på festivaler i USA, säger de båda tjejerna.

Lyssna HÄR för att höra Isle of You:s senaste låt, Change of heart.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar