Laddar

Populär bomässa växer – har premiär på Stortorget

97 utställare kommer att finnas på plats under lördagen för att informera om allt från hus och hem till träning.

delningar

På lördag är det dags för Kalmars populära Bomässa och i år är den större än vad den någonsin varit. Bomässan gör premiär på Stortorget och det kommer att finnas 97 utställare på plats.

– Det är en väldigt blandad kompott med utställare som rör sig både inom hus och hem, hotell och restaurang och träning. Det är en härlig blandning, man kan kalla den för en livsstilsmässa med en liten motormarknad för den bilintresserade, säger Sophia Magnusson från Alarmstreet Media som är projektledare för mässan.

Under dagen finns det flera programpunkter att hålla reda på, både för stora och för små. De två stora namnen som kommer för att hålla i föreläsningar är tv-profilerna Isabelle McAllister och Björn Kristiansson.

– Isabelle kommer att prata om både hur man skapar ett smart och hållbart hem som man kan trivas i och om framtidens boende. Björn kommer att hålla en föreläsning om sitt attefallsprojekt och en om hur man skapar fina utemiljöer.

Vill man ut och resa långt men även göra det gratis bör man gå ner till mässan då man har chansen att vinna en Hong Kong-resa som Alarmstreet står för. Under dagen kommer också IKEA att anordna en välgörenhetsauktion där pengarna oavkortat går till Rädda Barnen. Förra året samlade man in 7 000 kronor och det räknar man med att slå i år.

– Man kan fynda en hel del bra saker från IKEAs auktion, det gjorde jag förra året, säger Sophia.

Alarmstreet, partnerföretaget Pontuz Löfgren och huvudsponsoren P&E Fastighetspartner hoppas få se så många personer som möjligt på Stortorget. Pontuz och P&E kommer också att presentera de nya stora bostadsprojekten Bergagården och Linnéstaden.

– Om man har barn med sig kan man gå till barntältet där det bjuds på saft och bullar, pyssel och ansiktsmålning. Under dagen kommer det även att vara godisregn och Affe Giraff tittar förbi. Sedan kan man få massvis med bra erbjudanden av våra utställare om man till exempel ska köpa en ny kyl eller ny inredning. Sedan finns det även andra roliga saker runt omkring som man kan titta på och uppleva, avslutar Sophia.

Mässan öppnar klockan 10.00 och fortsätter fram till klockan 15.30. Klicka på bilden ovan för att se programmet för dagen.

Relaterade artiklar