Populär revy jubilerar: "Skrattet står i centrum"

Årets ensemble består av Anna Bromée, Martina Sundén, Kalle Rydberg, Mathias Sundén, Anna Rydell och Martin Rydell. - Foto: Klara Alvunger

Spännande nyheter och intressanta twister väntar i årets upplaga av Kalmarsundsrevyn.

delningar

Kalmarsundsrevyns ensemble har genom åren charmat och underhållit sin publik och det råder ingen tvekan om att revyn mottagits väl. Av alla revyer som spelas i Sverige är Kalmarsundsrevyn den tredje största och den toppar dessutom rankningen i Småland.

I år firar man tioårsjubileum och skådespelarna och de kända producenterna Martin och Anna Rydell kommer att ha något alldeles extra att visa upp för publiken.

– Årets revy heter "Redig revy". En redig revy är en nummerrevy, det vet vi går hem hos folk. Vi har vuxit under denna tid men vi vill ha kvar fötterna på jorden och därför har vi valt en lite speciell inriktning på vår nästa revy: klassiskt möter lantligt, berättar Martin Rydell.

Anna Rydell nickar och fortsätter förklara att ambitionen är att vara en lokal revy som håller hög klass:

– Vi måste värna om det lokala och det gör vi bland annat genom att ge återblickar på händelser som inträffat under det gångna året. Vår publik består dock av människor från hela Sverige och därför är det viktigt att producera en revy som alla kan vara med och förstå.

Ensemblen i år består av väl ansedda skådespelare med blandad erfarenhet inom både teater, revy och TV. Anna och Martin Rydell har varit med från Kalmarsundsrevyns första början. Syskonparet Martina Sundén och Mathias Sundén har varit med åtta respektive tre gånger, så de är också varma i kläderna.

– Det känns jättekul, jag är i princip uppväxt på Kalmar teater och jag blir alltid lika glad varje gång jag ska spela där, säger Mathias Sundén och hans syster håller med.

Ensemblen har dock fräschats upp med två nyheter: Anna Bromée och Kalle Rydberg. Bromée har fått pris för tidigare insatser inom teatervärlden och hon har dessutom spelat revy tidigare. Kalle Rydberg är bland annat känd från SVT:s "Trolltider", men det är första gången han gör revy.

– Jag har aldrig gjort revy tidigare så det känns spännande, säger Kalle Rydberg.

Skådespelarna hjälps åt att skriva manuset under året. Redan nu är några nummer klara och flera idéer finns men eftersom man vid premiären på nyår går igenom händelser från hela året finns det en möjlighet att manuset inte är klart förrän premiärdagen.

– Vi skriver nittio procent av manuset själva. Revy är det ultimata för man får göra så mycket, allt från skådespeleri till musik och dans. Och publiken får en chans att bryta vardagen och umgås, menar Anna Rydell.

Hennes man Martin håller med och tillägger:

– Skrattet är dock det som står i centrum. Publiken ska känna att de har haft roligt i två och en halv timmar.

Biljetterna till årets revy släpps den 27 maj. Förra året slog man publikrekord med nästan 10000 besökare. Det hoppas man bräcka i år, även om publiken inte bara är en siffra för skådespelarna.

– Det fina är att folk kommer för att se oss igen och de tar med nya familjemedlemmar för varje gång. Det blir som att en tradition förs vidare, säger syskonen Sundén.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar